Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Ημερολόγιο κουνελιών 19/5/2014




Κονικλοτροφείο 1
Η φουντωτή κόρη δεν τάισε τα νεογέννητά της τις πρώτες 2 ημέρες(15/5-17/5). Στις 17/5 τα βρήκα παγωμένα αλλά ζωντανά στη μεταλλική κουνελιάστρα που τα είχα μεταφέρει (είχε γεννήσει εκτός). Τα μικρά τα έκανα ζεστό μπάνιο για να ανακτήσουν τη θερμότητά τους και στη συνέχεια τα έβαλα για 3 ώρες σε θερμαινόμενη κουβέρτα. Της διαδικασίας επιβίωσε μόνο 1. Μη μπορώντας να σκεφτώ κάτι άλλο, το μικρό το έβαλα στη φωλιά της γκρι-καφέ που είχε 3 μικρά 5 ημερών μεγαλύτερα (γεννήθηκαν 10/5), αφού πρώτα το έβαλα να θηλάσει βεβιασμένα στη μάνα του. Αν και είναι δύσκολο να επιβιώσει βάση ανταγωνισμού αλλά και σημαντικής διαφοράς ηλικίας, θα παρακολουθήσω με προσοχή το εγχείρημα. 

Κονικλοτροφείο 2
Η μάνα (άσπρη-γκρι) γέννησε εκτός κουνελιάστρας 6 μεγάλα μωρά (2 καφέ και 4 σε διάφορες αποχρώσεις με κυρίαρχο το άσπρο). Αναγκάστηκα να μεταφέρω την φωλιά μέσα στην κουνελιάστρα και ελπίζω να μην τα απορρίψει όπως κάνουν οι κουνέλες στο κοτέτσι 1. Βέβαια με το που τα μετάφερα κατευθείαν έδειξε ενδιαφέρον και μπήκε μέσα στην κουνελιάστρα. Ο τοκετός της ήταν δύσκολος, μάλλον λόγω του μεγέθους των μικρών που εξαιτίας του μπαμπά βγαίνουν πολύ μεγάλα.
Τις τελευταίες 2 ημέρες πριν γεννήσει δάγκωνε όλα τα κουνέλια (μωρά και πατέρα). Η γέννηση έγινε 31 ημέρες μετά την προηγούμενη γέννα της. Συνεπώς ο αρσενικός την γονιμοποιεί 1-2 μέρες μετά τη γέννα ή ακόμα και την ίδια ημέρα κάτι που παρατήρησα ότι γίνεται με τα κουνέλια στο κοτέτσι 1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου