Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Τρόπος εκτροφής κουνελιών και προβλήματα



Η διαδικασία εκτροφής δεν ακολουθεί την πεπατημένη. Δεν υπάρχουν κλούβες όπου είναι χωρισμένα τα κουνέλια. Διαβιώνουν σε κοινό χώρο κάτι που προκαλεί πολλά προβλήματα όπως:
·          
  • Καθαριότητα. Στο μεγάλο κονικλοτροφείο (4μ x 6μ) τον χειμώνα ο καθαρισμός γίνεται κάθε 2-3 μέρες ενώ το καλοκαίρι κάθε 7 ημέρες. Στο μικρό κονικλοτροφείο (2μ x 4μ) ο καθαρισμός γίνεται σχεδόν κάθε μέρα ανεξαρτήτως εποχής. 
  • Επιθέσεις κυριάρχων κουνελιών στα μικρότερα του ίδιου φύλου μόλις φτάσουν τα μικρά σε φάση αναπαραγωγής (μετά τους 4 μήνες) 
  • Ποτέ δεν είναι σταθερό το σημείο της κατασκευής της φωλιάς. Πολλές φορές φτιάχνουν τη φωλιά σε σημεία εκτός των κουνελιαστρών με αποτέλεσμα τα μωρά να ποδοπατούνται από τα υπόλοιπα κουνέλια ή μετά τον θηλασμό να οδηγούνται εκτός φωλιάς μόλις η μητέρα ολοκληρώνει τον θηλασμό και βγαίνει από την φωλιά. Εάν αλλάξει η θέση της φωλιάς για μεγαλύτερη ασφάλεια, η κουνέλα δεν θα φροντίσει τα μικρά της και αυτά θα πεθάνουν από ασιτία. Αυτό βέβαια συμβαίνει στο 1ο κονικλοτροφείο. Στο 2ο κονικλοτροφείο έχω αλλάξει θέση της φωλιάς και η κουνέλα δεν έχασε το ενδιαφέρον της προς τα μικρά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου