Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Ημερολόγιο κουνελιών 30/5/2014




Κονικλοτροφείο 1
Εχθές 29/5/14 γέννησε η μάνα μέσα στο τεχνητό λαγούμι που έχω κατασκευάσει. Δυστυχώς 2 μωρά ήταν καλυμμένα από μυρμήγκια με έντονα τραύματα. Ψέκασα και μέσα στο λαγούμι και γύρω γύρω από το κοτέτσι. Θα παρατηρήσω τις επόμενες ημέρες εάν επέζησε κάποιο άλλο, διότι δεν έχω πρόσβαση μέσα στο λαγούμι και συνήθως οι γέννα της μάνας είναι 5 μικρά. Τα δύο τραυματισμένα τα άφησα μέσα στο λαγούμι για να παρατηρήσω τη συμπεριφορά της μάνας. Την άλλη μέρα η μάνα τα είχε βγάλει εκτός (ψόφια).
Η άσπρη κόρη αν και έχει περάσει ένας μήνας από τον προηγούμενο τοκετό της δεν είναι φουσκωμένη.
Η γκρι-καφέ μεγάλωσε μια χαρά τα δικά της μωρά (3) καθώς και το υιοθετημένο 1 της φουντωτής που της είχα βάλει στη φωλιά. Βέβαια τα 3 μεγαλύτερα έχουν εγκαταλείψει την φωλιά εδώ και 2 ημέρες (18 ημερών) και το μικρό παραμένει μέσα. Ελπίζω να συνεχίσει να το θηλάζει. 

Κονικλοτροφείο 2
Τα πράγματα πάνε πολύ καλά. Η πρώτη γέννα (2 μηνών και 10 ημερών) έχει ξεπεράσει σε μέγεθος την μάνα τους. Το μόνο που υπολείπεται σε μέγεθος είναι το θηλυκό που μοιάζει ακριβώς στα χρώματα της μάνας. Τα άλλα 5 πήραν από το μέγεθος του πατέρα (μάλλον). Η δεύτερη γέννα μεγαλώνει (6 κουνέλια) και η τρίτη γέννα (6 κουνέλια) εχθές είδα κάποια εκτός φωλιάς αν και είναι μόνο 10 ημερών. Όλα πάντως τρώνε ακατάπαυστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου